Recycle To Cycle Programme | CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES IN SCIENCE OF UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA
» NEWS » Recycle to Cycle Programme

Recycle to Cycle Programme

Program Berbasikal Staf Asasi

Program turut disertai oleh Pengarah dan Timbalan Pengarah PASP serta hampir kesemua pensyarah. Program ini amat baik untuk semua staf dan akan diadakan dari semasa ke semasa.

Aktiviti ini memberi impak positif kepada kesihatan tubuh badan kerana berbasikal adalah salah satu riadah yang boleh meningkatkan kualiti kehidupan kita. Selain dapat memberi nilai tambah kepada kesihatan, stamina, penurunan berat badan dan banyak lagi kelebihannya, ia juga membantu mengurangkan pencemaran alam sekitar.

Menyahut semangat "Go Green UPM" dan kitar semula aktiviti ini juga turut melaksanakan aktiviti kitar semula dimana semua peserta diminta untuk mendapatkan 10 botol mineral untuk melayakan mereka mendapat sewaan percuma basikal.

Semoga semua pihak tidak kira pelajar mahupun staf boleh melaksanakan aktiviti ini demi sebuah masa depan yang lebih baik dan sihat.

Program Berbasikal Staf Asasi

Date of Input: | Updated: 14/11/2019 | hasniah